ادامه لغو پروازهای خارجی به سرزمینهای اشغالی فلسطین
رسانههای اسرائیلی اذعان کردند که شرکتهای هواپیمایی خارجی همچنان به لغو پروازهای خود به مقصد اسرائیل ادامه میدهند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونی اعلام کرد که بیشتر شرکتهای هواپیمایی بینالمللی تمایلی به ازسرگیری پروازهای خود ندارند و بازگشت آنها منوط به اطمینان کامل از امنیت حریم هوایی اسرائیل است.
با وجود تلاشهای مقامات تلآویو برای بازگرداندن پروازها، هنوز زمان مشخصی برای ازسرگیری برنامههای پروازی اعلام نشده است.
فرودگاه بن گورین تل آویو که نقش کلیدی در ارتباطات بین المللی رژِیم صهیونی دارد، اکنون در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.
این فرودگاه که در سال ۱۹۷۰ افتتاح شد، یکی از پرترددترین فرودگاههای منطقه غرب آسیا محسوب میشود و سالانه میزبان بیش از ۱۵ میلیون مسافر است.
این فرودگاه روزانه حدود ۳۰۰ پرواز و ۳۵ هزار مسافر را مدیریت میکرد. با بسته شدن حریم هوایی و توقف پروازها به دلیل جنگ با ایران و گروههای مقاومت فعالیتهای آن تقریباً متوقف شده است.
براساس آمار رسمی، درآمد سالانه این فرودگاه حدود ۲ میلیارد دلار است که اکنون به دلیل بحران جاری در معرض خطر قرار گرفته است. از طرفی تهدید یمن بر امنیت این فرودگاه همچنان باقی است.
در دوران جنگ ۱۲ روزه با ایران، با نبود پروازها، هزینههای حمل ونقل دریایی نیز افزایش یافته بود و صدها صهیونیست برای ترک سرزمینهای اشغالی به راههای غیرمتعارف روی آوردهاند؛ از جمله استفاده از قایقهای تفریحی برای عبور از قبرس به اروپا یا دیگر کشورهای همسایه.
رسانههای اسرائیلی گزارش داده بودند که برخی افراد در آن زمان حاضر بودند چندین هزار دلار برای سفر دریایی بپردازند.
این وضعیت بحرانی نه تنها اقتصاد حمل ونقل بلکه کلیت اقتصاد رژِیم صهیونی را تحت تأثیر قرار داد. کاهش فعالیتهای فرودگاهی و محدودیتهای تردد باعث کاهش درآمدهای گردشگری و تجارت هوایی شد.
تحلیلگران معتقدند اگر تنشها ادامه مییافت، فرودگاه بن گوریون مجبور به تعطیلی کامل میشد که پیامدهای اقتصادی گستردهای برای آنها داشت و بحران اقتصادی آنها را به زمین میزد.